Povodom 25. godina od osnivanja Auto moto saveza Republike Srpske, u periodu od 14. do 16.07.2017. godine održaće se sportska manifestacija – Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2017” na sljedećim relacijama: Banja Luka-Mrakovica, Mrakovica-Miljevina i Miljevina-Tjentište.

Napominjemo da su učesnici relija dužni da poštuju pravila i saobraćajne propise, te postavljenu putnu signalizaciju.

Ova tradicionalna saobraćajno-preventivna manifestacija Auto-reli AMS RS “Kozara – Sutjeska 2017” krenuće danas u 16 časova sa Trga Krajine u Banjaluci, i voziće se od Nacionalnog parka “Kozara” do Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Prvi pismeni i praktični ispiti počinju u u subotu u Nacionalnom parku (NP) “Kozara”, odakle će takmičari po utvrđenim satnicama i itinereru voziti do NP “Sutjeska”.

Završetak relija i proglašenje pobjednika održaće se u nedjelju na platou NP “Sutjeska”.

Ovaj jedinstveni tip relija organizuju Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva, a podržan je od strane predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Ovogodišnji reli nastavlja tradiciju povezivanja nacionalnih parkova “Kozara” i “Sutjeska” i ima za cilj druženje članova AMS RS i drugih vozača koji to žele, obnovu znanja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH i RS, te vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Auto-moto savez Republike Srpske